Legile Universale

1 Legea Mentalismului

Această lege ne spune că totul este spirit și că Universul este mental! Realitatea Universului este Spirit, totul e în Spirit”.

Exteriorul nu este altceva decât proiecția interiorului!

Calitatea gândurilor determină calitatea vieții noastre! Ceea ce creăm în interior se manifestă în exterior! Informația este rădăcina oricărei creații materiale! Aceasta lege explică faptul că Totul este Realitate Substanțială, aflându-se în toate manifestările și aparențele ei exterioare pe care le cunoaștem sub denumirea de Universuri materiale, Fenomene ale Vieții, Materie, Energie – într-un cuvânt, tot ceea ce este perceput de simțurile noastre materiale, este Spirit.

Acest Spirit nu poate fi explicat și definit, dar poate fi considerat și gândit ca un spirit universal, infinit și viu. El explică adevărul că lumea, Universul, nu-i decât o creație mentală a TOT-ului. Prin urmare, în acest spirit noi trăim, acționăm și suntem noi înșine.

2 Legea Interconectivității

Totul în acest Univers este interconectat prin intermediul matricei universale. Nimic și nimeni nu este izolat, părăsit, uitat! Există o conexiune a tuturor raselor și regnurilor din acest Univers! Conform acestei legi, nimeni și nimic nu este izolat de Divinitate! Fiecare ființă are un spirit divin și toate sunt în Unul Divin!

3 Legea unicității în spirit

Toate ființele vii poartă scânteia divină în suflet! Toate ființele vii sunt demne de respect! Nu este nimeni deasupra celuilalt, chiar dacă este mai evoluat din punct de vedere mental, chiar dacă este mai evoluat din punct de vedere spiritual, și chiar dacă este mai puternic din punct de vedere fizic.

Nimeni nu este mai presus de Legile Universale!

Această lege implică faptul că toate ființele vii din Multivers sunt expresii ale divinității în manifestare. În spirit, nimeni nu este deasupra celuilalt, nimeni nu este mai presus de însuși Creatorul, deoarece este însuși Creatorul. Acesta s-a multiplicat pe Sine și apoi s-a dispersat în Multivers, în nenumărate forme, pentru a-și experimenta Creația!

4 Legea Iubirii

Scânteia divină din fiecare ființă vie îi conferă acesteia capacitatea de a iubi, de a manifesta armonia și de a crea! Capacitatea de a iubi certifică sfințenia unei ființe! Iubirea este calea cea mai ușoară și mai simplă de a ne conecta cu divinitatea! Prin iubire putem crea, ierta, evolua!

Puterea cea mai mare din Univers este iubirea!

Iubirea se află la baza puterii care unește! Iubirea aduce cunoaștere, putere, înțelepciune, progres, vindecare, evoluție, bucurie în orice clipă!

5 Legea Liberului arbitru

Liberul arbitru este dreptul fundamental al fiecărei ființe vii! Nimeni nu are dreptul să încalce liberul arbitru al altei ființe. Cine încălcă liberul arbitru al unui om, sau grup de oameni, va fi și el supus unor asemenea îngrădiri și/sau constrângeri! Fiind o ființă divină, omul are puterea de a alege evoluția sau chiar involuția, dar numai în ceea ce o privește!

Astfel, datorită acestei legi, omul poate alege să fie divin sau chiar antidivin! Prin liberul arbitru, omul își certifică rolul de creator liber!

6 Legea Potențialității

Fiecare ființă inteligentă are posibilitatea de a deveni ceea ce alege să devină! Potențialul omului este nelimitat, infinit! Suntem ceea ce am ales să fim și acest lucru trebuie să se proiecteze în gândurile, vorbele și faptele noastre! Dacă se poate spune că omul este limitat în ceea ce privește corpul fizic, nu la fel stă situația în ceea ce privește corpul energetic și luminic. În funcție de efortul depus, omul își poate dezvolta nelimitat corpurile subtile, cunoașterea,puterea!

7 Legea Corespondentei

Această lege ne spune că ”ceea ce este sus este ca și ceea ce este jos și ceea ce este jos este ca și ceea ce este sus.” A doua Mare Lege Hermetică implică acest mare adevăr: există o armonie, un raport, o corespondenţă, între diferitele planuri de manifestare ale Vieţii şi Fiinţei. Această afirmaţie este un adevăr pentru că tot ceea ce conţine Universul are acelaşi izvor, aceleaşi legi, aceleaşi principii, aceleaşi caracteristici, acestea aplicându-se fiecărei unităţi, fiecărei combinaţii de unităţi sau de activităţi ce-şi manifestă propriile lor fenomene pe propriul lor plan.

Pentru uşurinţa gândirii şi a studiului, filozofia hermetică consideră că Universul poate fi divizat în trei mari clase de fenomene cunoscute ca Trei Mari Planuri: Fizic, Mental,Spiritual.

8 Legea Voinței Divine

Totul în Univers respectă Voința Divină! Nimic nu se poate opune Voinței Divine! Voința Divină se află la baza creării și distrugerii lumilor, a creării și distrugerii micro și macrouniversurilor! Voința Divină respectă și protejează viața, libertatea, liberul arbitru, creația, armonia, atunci când voința personală este aliniată Voinței Divine!

9 Legea Compatibilității

· Legea compatibilității în planul fizic – are în vedere capacitatea de a forma conexiuni stabile între două sau mai multe aspecte din planul fizic. Această lege stabilește inclusiv compatibilitatea între două forme de ADN. Dacă nu se respectă această lege universală, nu se vor putea forma legături, combinații, alianțe, conexiuni, aliaje, etc.

· Legea compatibilității în planul energetic – are în vedere capacitatea de a forma conexiuni stabile între două sau mai multe aspecte din planul energetic.

· Legea compatibilității în planul emoțional – are în vedere capacitatea de a forma conexiuni stabile între două sau mai multe aspecte din planul emoțional.

· Legea compatibilității în planul mental – are în vedere capacitatea de a forma conexiuni stabile între două sau mai multe aspecte din planul mental.

· Legea compatibilității în planul cauzal – are în vedere capacitatea de a forma conexiuni stabile între două sau mai multe aspecte din planul cauzal.

10 Legea Distribuției și Proporțiilor (ordinii divine)

Universul este împărțit în dimensiuni de vibrație; fiecare dimensiune este împărțită în sfere de activitate; fiecare sferă de activitate este împărțită în planuri de evoluție; fiecare plan de evoluție este împărțit regnuri, clase și subclase. Fiecare dintre regnuri, clase și subclase au la rândul lor o anumită distribuție în funcție de anumite limite. Toate acestea sunt bine delimitate iar energiile sunt corect distribuite și proporționate astfel încât să nu existe interferențe în procesele evolutive!

11 Legea Materializării

Tot ceea ce vine din scânteia divină (Sinele Divin) va prinde formă și se va materializa! Voința Divină vine din Tot și se folosește de energia și resursele Tot-ului! Orice materializare va respecta traseul informație – energie – materie. Această lege derivă din Legea Mentalismului care afirmă că TOTUL este creația mentală a Tot-ului.

Pentru o mai rapidă materializare avem nevoie de un plan, proiect (informație) în acord cu Legile Universale și în rezonanță cu realitatea obiectivă! Pe de altă parte, planul trebuie să fie ”împuternicit” de suflet, adică să fie însoțit de intenție. Intenția diferă de dorință prin simplul fapt că este în rezonanță cu scânteia divină. Dorința ține de ego, iar intenția de suflet. Dorința se supune dualității, pe când intenția se supune spiritului creator!

12 Legea Convergenței

Această lege ne spune că orice lucru, ființă, idee, converge către altceva, mai complex, mai stabil, către ceva superior din punct de vedere structural. Omul converge către un aspect superior al său, societatea converge către o structură socială mai bună, mai complexă; un fenomen tinde să se îmbunătățească etc. Universul însuși va deveni din ce în ce mai complex, mai armonios etc. Progresul, evoluția, are în vedere tot ceea ce există, de la cele mai mici sisteme, până la cele mai complexe!

13 Legea Transferului

Această lege are în vedere faptul că o entitate cu vibrație scăzută nu poate ridica gradul de vibrație a unei entități cu vibrația mai înaltă, ci doar invers. În planul 3D această lege este observată în termodinamică, unde primul principiu spune că un corp cu o temperatură mai coborâtă nu poate ceda căldură unui corp cu temperatura mai ridicată. Prin urmare, este indicat să fim cât mai des în preajma unor persoane care au dovedit înalte calități (sufletești, morale, etice), și care sunt un exemplu demn de urmat pentru toți ceilalți.

Vibrația înaltă este ”impregnată” de propriul lor câmp energetic și acest lucru favorizează transferul către alte câmpuri energetice. De remarcat faptul că, în cazul vibrației, nu există pierderi, prin urmare, nu există posibilitatea ca o entitate cu vibrație mai înaltă să piardă un anumit grad de vibrație dacă stă în preajma unor entități cu vibrație mai joasă.

14 Legea ”punctului central”

Această lege implică faptul că totul are un punct central, un nucleu, un punct de stabilitate, de echilibru, de rotație, de convergență! Este valabil atât în ceea ce privește universurile, planurile, regnurile (mineral, vegetal, animal, uman), cât și în ceea ce privește regnurile superioare omului. În cadrul acestui punct central, totul și toate își găsesc echilibrul și susținerea!

15 Legea Gratiei

Această lege poate fi considerată o dispensă la Legea acțiunii și reacțiunii (Karmei), și ea vine în sprijinul celora care și-au deschis inima înainte de a plăti pentru ceea ce au făcut. Tot prin Legea Grației putem folosi iubire și lumină pentru vindecarea și iertarea altor persoane fără ca acestea să ne fi cerut acest lucru în prealabil. Atunci când folosim legea Gratiei, dacă trimitem iubire și lumină către sinele divin al altor persoane, acest lucru nu are consecințe karmice și nici nu se crează blocaje care s-ar putea întoarce împotriva noastră. Însă trebuie înțeles clar că nu putem lucra pe planurile inferioare (adică pe fizic, energetic, emoțional și informațional) fără a ni se cere acest lucru de către persoana în cauză.

16 Legea Contrariilor (Legea Manifestării lui Doi)

Doi este simbolul genului, al polarității, complementarității. În planul 3D este privit ca fiind simbolul divizării, separării, al slăbiciunii, contrariilor. Aspectele polare apar peste tot în natură, în toate aspectele care privesc omul. Întotdeauna vor exista aspecte care (aparent) se opun unul altuia, dar acestea au rolul lor în diferitele etape de evoluție, perfecționare, transformare.

Cele mai întâlnite aspecte duale, aparent contrare, sunt următoarele:

· aspecte ce țin de formă: mic – mare, ușor – greu, plin – gol, interior – exterior, creștere– descreștere, lung – scurt, puțin – mult, tare – slab, larg – îngust, subțire – gros, aproape –departe.

· aspecte ce țin de dinamică (mișcare):compunere – descompunere, încet – rapid, convergent – divergent, expansiune – contracție, sincron – asincron, inert – animat, oscilație – continuitate, atracție – respingere, emisiv – receptiv, sus – jos.

· aspecte ce țin de percepție: rece – cald, pur – impur, vizibil – invizibil, potrivit – nepotrivit, rigid – flexibil, moale – tare, fin – aspru, strălucitor – mat

· aspecte ce țin de natură: drept – curb, simetric – asimetric, solar – lunar, masculin – feminin, stâng – drept, singularitate – pluralitate, minimum – maximum, limitat – nelimitat, echilibrat – dezechilibrat, compatibil – incompatibil, paritate – imparitate

17 Legea triadelor (Legea Manifestării lui Trei)

Trei este simbolul manifestării, al dinamicii interioare și exterioare (creștere și descreștere) dar și al triadei. Omul este perceput ca o triadă (trup-minte-suflet și gând-cuvânt-faptă)!

Avem următoarele triade:

· Trecut – Prezent – Viitor

· Trup – Minte – Suflet

· Gând – Cuvânt – Faptă

· Informație – Energie – Materie

· Intenție – Imagine – Simțire

· Început – Mijloc – Sfârșit

· Pozitiv – Neutru – Negativ

· Naștere – Viață – Moarte

18 Legea Manifestării lui Patru

Patru este simbolul materiei, al stabilității, al ordinii, echilibrului. În general, ciclurile și anumite structuri sunt împărțite în patru părți:

· Patru perioade ale zilei: dimineața, prânz, seara, noaptea

· Patru faze ale lunii: primul pătrar, al doilea pătrar, luna nouă, luna plină

· Patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna, iarna

· Patru perioade ale vieţii: copilăria, tinerețea, perioada adultă, bătrânețea

· Patru perioade ale respiraţiei: inspir, retenţie, expir, gol

· Patru stări de agregare: solid, lichid, gazos, plasmatic

· Patru perioade ale unui ciclu: urcare-punct maxim, punct maxim-coborare, coborare punct minim, punct minim-urcare

· Patru regnuri ale planului fizic: mineral, vegetal, animal, uman

· Patru elemente: pământ, apă, aer, foc

· Patru subelemente ale pământului: tarână, piatră, lemn, metal

· Patru puteri ale focului: purificare, întărire, transformare, energizare

· Patru puncte cardinale: nord, sud, est, vest

19 Legea Manifestării lui Cinci

Cinci este considerat a fi simbolul omului. Este numărul grației divine. Manifestarea lui cinci o întâlnim în forma fizică (2 mâini, 2 picioare+cap) și cinci degete la fiecare mână și picior, precum și în cele cinci simțuri: auz, văz, miros, gust, pipăit.

· Cinci solide platonice: cub, tetraedru, icosaedru, hexaedru, dodecaedru

· Cinci solide curbe: cilindru, sfera, tor, con, spirala

· Cinci regnuri pe Terra: mineral, vegetal, animal, elemental, uman

· Cinci continente: Europa, Asia, Africa, America, Australia

· Cinci oceane: Pacific, Atlantic, Indian, Arctic, Antarctic

20 Legea Manifestării lui Șase

Șase este simbolul armoniei dintre Cer și pământ. Simbolizează:

· Șase zile în care Dumnezeu a creat lumea

· Șase petale ale florii vieții și ale fructului vieții

· Șase laturi ale stelei lui David (primit prin inspirație divină)

· Apa (lichidul vieții) cristalizează sub forma stelată cu șase laturi (fiecare având o formă unică)

· Cele șase vânturi ale Geei: vântul de miazăzi, vântul de miazănoapte, vântul de răsărit, vântul de apus, vântul (fluxul) pământului, vântul (fluxul) cerului

21 Legea Manifestării lui Șapte

Șapte este simbolul spiritualității, al plenitudinii. Numărul șapte apare de cele mai multe ori în Biblie! Reprezintă:

· Universul (3 manifestări ale divinității – Tatăl, Fiul și Sfântul Duh + patru ale Creației – Pământul, Apa, Aerul, Focul)

· Divinitatea în manifestare (armonia 1 + 6)

· Polaritatea și Genul în manifestarea omului (2 + 5)

· Șapte chakre (Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna, Sahasrara)

· Șapte vibrații cromatice ale luminii (ROGVAIV)

· Șapte note muzicale (Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si, Do)

22 Legea Manifestării lui Opt

Opt este simbolul Universalității, al Christului Cosmic, al Infinitului! Este considerat a fi numărul ordinii Universului, cheia progresului (Tablele de Smarald ale lui Toth).

23 Legea Manifestării lui Nouă

Nouă se regăsește în armonia, inspirația și perfecțiunea ideilor, a luminii în manifestare. Este numărul celui care realizează voința divină (conform Cabalei). Avem:

· Nouă spații vibraționale ale Pământului (nouă ceruri)

· Cele nouă ierarhii cerești: Serafimi, Heruvimi, Tronuri, Stăpâniri,Virtuți, Puteri, Principii,Arhangheli, Îngeri

24 Legea Manifestării lui Zece

Numărul zece era numit de către Pitagora ca fiind „numărul perfect”, deoarece cuprinde toate celelalte principii. Acest număr era numit Decada (sau tetraktys), adică cifra zece era suma primelor patru cifre. Decada era reprezentată grafic de către un triunghi cu laturile alcătuite din patru elemente. Astfel, din fiecare vârf se obţinea 10 prin însumare (10=1+2+3+4).

· Unu – monada

· Doi – Diada (manifestarea: Masculin – Feminin, Ying – Yang, Negativ – Pozitiv)

· Trei – Armonia

· Patru – Cosmosul

25 Legea Vibrației

Această lege ne spune că spune că nimic nu este în repaus, totul se mișcă, totul vibrează! Această lege este cea mai importantă pentru cunoașterea și înțelegerea fenomenelor mentale și spirituale. Aceasta explică că mișcarea se manifestă pretutindeni în Univers, că nimic nu este în stare de repaus, că totul se mișcă, totul vibrează.

Diferențele care există între variatele manifestări ale materiei, energiei și sufletului, se datorează gradului diferit de vibrație. De la tot ceea ce este, care este spirit pur, până la cele mai grobiene forme ale materiei, totul vibrează; cu cât este mai intensă vibrația, cu atât este mai înaltă pozitia pe scară.

Vibrația Spiritului este atât de intensă si atât de rapidă, încât, practic, pare în repaus, la fel cum o roată care se învârte cu viteza foarte mare, pare oprită. La cealaltă extremitate a scării sunt formele grobiene ale materiei, ale cărei vibrații sunt atât de lente, încât parcă nici nu ar exista, la fel cum sunt unele sunete de mică frecventă, pe care urechea umană nu le percepe. Între acești doi poli opuși, există o infinitate de grade diferite de vibrații.

26 Legea Transmutării

Orice fel de transmutație presupune o transformare profundă, structurală dintr-o stare/element/energie într-o altă stare/element/energie. Orice materie poate fi transmutată dacă se lucrează la starea ei superioară, adică la energie. În fond, este vorba de a lucra la vibrația superioară.

Orice energie – inclusiv energia emoțională, poate fi transmutată dacă se lucrează la informație. Se știe că informația este cea care dinamizează energia. O stare negativă este pur și simplu o energie greșit direcționată, și poate fi transmutată dacă se va lucra (după ce este autoobservată) la substratul informațional.

27 Legea Abundenței

Această lege implică faptul că Universul a fost creat astfel încât fiecare ființă, de la regnul mineral până la cele mai evoluate regnuri spirituale, să aibă absolut tot ceea ce are nevoie pentru evoluția sa. Abundența nu se referă doar la aspectul pur material, ci și la aspectele subtile, adică energie, satisfacții, iubire, realizări etc. Contrar credințelor din spațiul de conștiență 3D, Universul este în așa fel creat, încât toată lumea și toate regnurile să poată avea avea acces la toate resursele posibile, astfel încât să existe fericire și armonie în orice loc și situație.

28 Legea Evoluției

Totul evoluează! Nimic din ceea ce există acum nu poate rămâne veșnic!

· Legea evoluției în planul fizic – implică faptul că orice corp fizic are tendința de a se dezvolta, întări, autoperfecționa, cu scopul de a se adapta mediului în care trăiește și, mai ales, pentru a servi cât mai bine evoluției spirituale.

· Legea evoluției în planul energetic – implică faptul că orice energie tinde spre o continuă transformare și creștere a gradului de vibrație, având același scop, adică a servi cât mai bine evoluției spirituale. Orice sursă de lumină poate lumina și mai puternic! Orice temperatură poate fi crescută spre o valoare și mai mare!

· Legea evoluției în planul informațional – implică faptul că orice plan, proiect, orice scop este perfectibil! Nimic nu este ”bătut în cuie”!

· Legea evoluției în planul spiritual – implică o nesfârșită căutare spre depășirea propriei condiții; Sâmburele divin poate crește la nesfârșit! NU există limită pentru evoluția spirituală! Nimic nu se poate opune dezvoltării perpetue a spiritului!

29 Legea Prezervării

Toată dinamica Universului respectă un anumit plan! Nimic nu este la întâmplare în Univers! Toate regnurile și toate entitățile (indiferent de gradul de evoluție) respectă un anumit plan de evoluție! Dacă un anumit plan evolutiv nu este respectat – se încalcă armonia divină, Universul declanșează mecanismele de ”scoatere din sistem” a surselor de dezechilibru, dizarmonie. Se poate merge până la eliminarea tuturor straturilor inferioare (fizic, energetic, informațional).

30 Legea Expansiunii și Contracției

Orice evoluție în corp fizic urmează o perioadă de expansiune și una de contracție! Această lege are în vedere toate ființele, din toate regnurile (cunoscute sau necunoscute)! Astfel, Universul are un început (la singularitate – Big Bang), urmat de o fază de expansiune; dacă masa galaxiilor depășește un anumit prag, așa-numita masă critică, forța de gravitație va putea depăși inerția inițială și va duce în cele din urmă la încetinirea expansiunii, apoi galaxiile vor începe să se miște una spre cealaltă, Universul sfârșind printr-o contracție într-o altă singularitate, eveniment numit Marea Contracție. Tot așa, orice ființă vie are o perioadă de înflorire, dezvoltare, din punct de vedere fizic după care urmează o perioadă de degenerare, îmbătrânire.

31 Legea Sincronicității

Sincronicitatea este apariția a două sau mai multe evenimente care par a fi conectate, dar nu legate de un eveniment sau cauză aparent comună. Conceptul de sincronicitate a fost aprofundat pentru prima dată de Carl Jung (un psihiatru elvețian). Acesta defineşte sincronicitatea în felul următor: „Folosesc deci conceptul general de sincronicitate în sensul special de corespondenţă a două sau mai multe evenimente fără o relaţie cauzală şi care au acelaşi conţinut semnificativ sau sens similar; şi fac aceasta, prin opoziţie cu noţiunea de „sincronism” care indică doar simplul fapt al simultaneităţii a două fenomene”.

Teoria sincronicităţii ne sugerează o lume misterioasă acauzală, care este situată într-o altă ordine a realităţii, dincolo de cauzele materiale, dincolo de spaţiu şi timp. La acest nivel se află engramele arhetipurilor, care sunt reflectate în inconştientul colectiv, care ar putea fi conceput ca un „continuum omniprezent”. Psihicul fiinţei umane devine în anumite condiţii tainice un veritabil transformator al energiei din lumea arhetipală, externă,atemporală, aspaţială, acauzală, în frecvenţe de vibraţie care devin perceptibile spaţio-temporal.

32 Legea Entropiei

Această lege derivă din cea de-a doua lege a termodinamicii care afirmă că toate sistemele fizice lăsate libere tind să devină dezordonate, ”săgeata” timpului fiind îndreptată întotdeauna în jos.

Această săgeată, numita si “evoluția timpului“ arată că, odată cu trecerea sa, totul se deteriorează, putrezește, moare, se consumă, se dezordonează, se strică echilibrul, se învechește, se uzează, se degradează. Mai exact, dacă nu există o dinamică evolutivă și o rezonanță între corp, minte și suflet iar corpul nu urmează calea sufletului (evoluției), atunci degradarea corpului este ireversibilă! Cu cât diferența între trup și suflet este mai mare, cu atât degradarea este mai puternică și mai rapidă!

33 Legea Conservării

Această implică faptul că nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, ci totul se transformă! Există o legea conservării în planul fizic, una a conservării în planul energetic și o lege a conservării în planul informațional.

34 Legea Cauzei și a Efectului

Orice cauză are efectul său, orice efect are o cauză, totul se întâmplă conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalității, însă nimic nu scapă Legii. Această lege explică faptul că totul se întâmplă conform Legii, că niciodată nu se întâmplă ceva neprevăzut, accidental, că hazard nu există, deoarece există planuri diferite de Cauză și Efect, iar planul superior domină întotdeauna planul inferior. Un eveniment este ceea ce survine; se produce ceea ce se întâmplă ca rezultat sau ca o consecință a unui eveniment precedent. Un eveniment creează prin el un alt eveniment, el constituie o verigă în marele lanț al evenimentelor ordonate, ieșit din energia Creatoare a TOT-ului. Există o continuitate între toate evenimentele precedente, rezultate și următoare.

· Cauzalitate 3D: ADN – ul părinților, mediul economic, mediul social, mediul politic, anturajul.

· Cauzalitate 4D: planul evolutiv personal (include și Karma), vibrația zonală, egregorul (câmpul energetic) colectiv

· Cauzalitate 5D: Legile Universale, conexiunea cu sferele superioare (îngeri, ființe de lumină, entități din alte Universuri)

35 Legea Rezonanței

În fizica modernă (acustică), se afirmă că s-a produs rezonanța atunci când un corp elastic intră în vibrație datorită unui semnal sonor ce există în apropierea respectivului corp. În electromagnetism, rezonanță implică suprapunerea a două frecvențe ce au caracteristici identice, adică au aceeași lungime de undă. Atunci când cele două frecvențe identice se suprapun, unda comună rezultantă este amplificată. Amplificarea poate atinge valori foarte mari, numite puncte de rezonanță. Rezonanța are deci ca efect amplificarea intensității sau amplitudinii unui sunet sau a unei radiații.

Legea rezonanței ne ajută să primim lumină (cunoaștere), energie, sprijin, atunci când ne conectăm cu sferele înalt vibraționale. O putem face prin meditație, rugăciune sau folosind tehnici de lucru cu energia, lumina!

36 Legea Reacțiunii

Al treilea principiu al mecanicii newtoniene spune că atunci când un corp acționează asupra altui corp cu o forță, va exista un răspuns din partea celui de-al doilea corp asupra primului de aceeași mărime și direcție, dar de sens contrar.

Aceasta lege nu este valabilă doar în planul fizic, ci și în planul energetic, informațional și spiritual. Astfel, un gând negativ va avea parte de un răspuns negativ; un gând pozitiv va avea parte de unul pozitiv. Un cuvânt negativ va avea parte de un răspuns pe măsură, iar o faptă negativă asemenea.

37 Legea Polarității

Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are două extreme, asemănătorul și neasemănătorul au aceeași semnificație, polii opuși au o natură identică, însă de grade diferite, extremele se ating, toate adevărurile nu sunt decât semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate!

Această lege arată că în orice lucru sunt doi poli, două aspecte opuse, iar contrariile nu sunt în realitate decât două extreme ale aceluiași obiect, între care sunt intercalate grade diferite. Căldura si frigul, deși par opuse, în realitate sunt același lucru, distingându-se doar prin diferența de grade. La fel, dragostea și ura, binele si răul – depinde doar de voința și viziunea noastră de a le transforma dintr-una în alta.

38 Legea Ritmului

Totul se scurge înăuntru sau în afară, orice lucru are durata sa, totul evoluează apoi degenerează, balansul pendulei se manifestă în toate și măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilației sale la stânga, ritmul este constant.

Această lege explică că în orice lucru se manifestă o mișcare măsurată de plecare și venire, un flux și un reflux, o balansare înainte și înapoi, o mișcare asemănătoare unei pendule. Există întotdeauna o acțiune și o reacțiune, un progres și un regres, un maxim și un minim.

39 Legea Minimului si a Maximului

Toate ciclurile, procesele, entitățile din acest Univers vor evolua către un minim și un maxim. Planetele ating un minim și un maxim față de propriul lor astru, omul va atinge un minim(cădere) și un maxim (urcare-evoluție) față de potențialul său.

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 23 zile pentru dinamica corpului fizic!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 28 zile pentru dinamica corpului emoțional!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 33 zile pentru dinamica corpului mental!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 38 zile pentru dinamica corpului intuitiv!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 43 zile pentru dinamica corpului estetic!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 48 zile pentru dinamica corpului mental superior!

· Există un maxim (dar și un minim) la fiecare 53 zile pentru dinamica corpului spiritual!

40 Legea Dharmei (a planului divin)

Toate lucrurile au un scop! Totul in viață are o menire! Existența fiecăruia dintre noi este legată de un scop anume. Menirea noastră ca ființe umane este pur spirituală.

Trupul este doar o manifestare fizică a spiritului. Ne aflăm pe acest pământ pentru a ne (re)descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea lăuntrică. Fiecare dintre noi are datoria de a dărui puțin din el către ceilalți. Fiecare dintre noi are un dar unic de dăruit celorlalți, un talent pe care trebuie să-l împărtășească, un lucru pe care îl realizează mai bine decât oricine altcineva. Nu putem fi împliniți cu ceea ce suntem decât în momentul în care ne manifestăm talentul, dăruindu-l astfel și celorlalți. Nu putem fi în armonie și fericiți cu ceea ce suntem decât în momentul în care putem dărui din ceea ce ne-a fost dăruit în mod special.

41 Legea Armoniei

Există o ordine divină în univers, un plan divin. Totul este plănuit şi este sub control divin, chiar dacă nu pare aşa întotdeauna. Dacă trăim în ordinea divină, în loc să ne ghidăm după legile „fabricate” de oameni, vom trăi în abundenţa divinului. Dumnezeu ştie mai bine; ceea ce poate părea o pierdere azi, va fi un câştig mâine, învaţă să spui atunci când lucrurile nu ies aşa cum ţi-ai dorit: „Cedează şi lasă-l pe Dumnezeu”, (un corespondent în limba română ar putea fi „Facă-se voia Ta Doamne, nu a mea”). Puneţi-vă toată încrederea în ordinea divină. Există o armonie în planul fizic, energetic, informațional și spiritual.

42 Legea Ciclicității

Întreg Universul este dinamic, într-o continuă mișcare (Legea Vibrației) iar dinamica este ciclică. Există cicluri interne și cicluri externe. Pământul are un ciclu al său, Luna are un ciclu al ei, Soarele are și el o dinamică ciclică, Galaxia la fel etc. Toate vieţile noastre sunt alcătuite din diferite cicluri.

43 Legea Optimizării

Această lege implică faptul că orice aspect dinamic va tinde să se manifeste cu minimum de energie și efort. Acest lucru se vede peste tot în natură. Apa curgătoare va alege drumul cel mai bun, energia va urma drumul cel mai scurt etc. Această lege poate fi aplicată inclusiv în procesele de materializare a gândurilor, cu condiția să lăsăm divinitatea să lucreze în mod optim prin noi. Cei care sunt expresia divinității în manifestare nu au niciun fel de probleme în a-și optimiza viața din absolut toate punctele de vedere.

44 Legea Genului

Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifestă pe toate planurile. Această lege explică faptul că Genul se manifestă în orice lucru, că principiile Masculin și Feminin sunt totdeauna prezente și active în toate fazele unui fenomen, pe oricare plan de viață. Cuvântul gen derivă dintr-o rădăcină latină care înseamnă „zămislire, procreare, a face să se nască, a produce”. Acest cuvânt are o semnificație mai largă și mai generală decât cuvântul sex, care definește deosebirile existente între lucrurile vii (masculin și feminin).

Rolul principiului Masculin este de a dirija către principiul feminin o anumită energie inerentă și de a pune astfel în mișcare Procesul Creației. Unul sau altul – luate separat ca principii – sunt incapabile să zămislească fără existența celuilalt.

45 Legea Relativității

Teoria relativității reprezintă în fizica modernă un ansamblu a două teorii formulate de Albert Einstein: relativitatea restrânsă și relativitatea generală. Ideea de bază a acestor două teorii este că timpul si distanțele unui eveniment măsurate de doi observatori au, în general, valori diferite, dar se supun totdeauna acelorași legi fizice. Când doi observatori examinează configurații diferite, și anume deplasările lor, una în raport cu cealaltă, aplicând regulile logice, se constată că legile fizice au în mod necesar o anumită formă.

Astfel, conform Legii Corespondenței (ceea ce este sus este ca și ceea ce este jos, ceea ce este jos este ca și ceea ce este susși ceea ce este în grosier este ca și ceea ce este în subtil), se poate spune că experiențele unui individ sunt diferite față de experiențele altui individ chiar dacă trăiesc și evoluează în același mediu din simplul motiv că structura internă este diferită. Percepțiile sunt diferite, răspunsul stimulilor este diferit, reacțiile sunt diferite etc.

46 Legea Compensației

Mai este cunoscută și ca Legea Sacrificiului! Această lege spune că în măsura în care contribuim sau investim, vom și obține ceva. Întotdeauna vom fi recompensați pe deplin pentru ceea ce facem.

47 Legea Mediei

Această lege are în vedere manifestarea și potențialul de manifestare! Dacă un zar este aruncat în continuare de un număr mare de ori, se va observa că numerele aduse vor fi în continuare aproape egale, adică va fi un număr aproape egal de „1” cu cel de „2”, cu cel de „3”, etc. Aruncaţi în aer o monedă oarecare; se poate obţine fie o faţă, fie cealaltă, însă repetaţi aceeaşi operaţiune de un număr suficient de ori; vă veţi da seama că a căzut o faţă de un număr de ori aproape egal cât şi cealaltă. Astfel operează Legea Mediei.

48 Legea Reciprocității și Interferenței

Această lege implică faptul că orice interacțiune dintre două sau mai multe sisteme determină un anumit schimb care poate schimba dinamica externă sau internă! Aceste schimburi pot fi la nivel informațional, energetic sau material. Interferența poate fi avantajoasă sau dezavantajoasă; poate fi un factor de evoluție sau involuție; poate genera sau poate degenera; poate crește sau poate descrește etc.

49 Legea Atracției

Ceea ce eşti, aceea vei atrage către tine! Dacă eşti negativ, vei atrage mai multă negativitate. Dacă te temi de ceva, acel ceva va apărea în viaţa ta (îl alimentezi cu energie), aşa că trebuie să-ţi elimini teama. Lecţiile pe care trebuie să le înveţi ţi se vor înfăţişa, le vei atrage. Calea de a atrage binele este să fii bun. Calea de a atrage iubire, este să fii iubire!

50 Legea Gravitației

Gravitația este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forță a cărei intensitate depinde de masele acestora și de distanța dintre ele. Este una din cele patru interacțiuni fundamentale din natură cunoscute, alături de interacțiunea electromagnetică, interacțiunea nucleară tare și interacțiunea nucleară slabă.

· Legea gravitației în planul fizic – entitatea mai mare o atrage pe cea mai mică.

· Legea gravitației în planul energetic – energia mai puternică, intensă, o modifică pe cea mai mică, slabă.

· Legea gravitației în planul mental – ideile mai importante, pătrunzătoare, mai mărețe, mai frumoase le atrag, modifică, transformă, pe cele mai puțin importante

· Legea gravitației în planul spiritual – spiritele mari, evoluate, dezvoltate, atrag și transformă întotdeauna spiritele mai puțin evoluate și dezvoltate.

*** mai multe: http://remerra.blogspot.com/p/ghid-de-evolutie-in-noua-energie-vol-1.html

Acasă

Lasă un comentariu